Проект рішення







782-рд



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



<


















Про обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях і інших громадських місцях міста Черкаси у вечірній та нічний час






>


















Керуючись ст. 25, п. 44 ч. 1 ст. 26, ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства», ст. 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», враховуючи рішення комісії з питань соціального захисту, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей та учнівської молоді Черкаської міської ради від 08.06.2012 № 2, зважаючи на стан криміногенної обстановки у підлітковому середовищі на території міста, вчинення протиправних дій дітьми та відносно них, поширення проявів вживання неповнолітніми алкоголю, тютюнопаління, продажу підліткам спиртних напоїв та втягнення їх у злочинну діяльність^ Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


  1. Заборонити перебування у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях міста Черкаси у вечірній та нічний час дітей (осіб віком до 18 років) без супроводу батьків або інших їх законних представників, у літній період після 23.00 години, у зимовий період після 22.00 години.

  2. Зобов'язати власників об'єктів торгівлі (кафе, барів, ресторанів, літніх майданчиків) забезпечити наявність інформаційних табличок про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-ти років.

3. Керівникам і власникам підприємств (кафе, барів, ресторанів, літніх майданчиків, Інтернет - клубів, комп'ютерних клубів) та інших закладів громадського харчування:

  • не допускати перебування дітей без супроводу батьків, або інших їх законних представників, на об'єктах, що є у їх власності, у літній період після 23.00 години, у зимовий період після 22.00 години;

  • негайно повідомляти органи УМВС України в Черкаській області про кожний факт перебування дитини на об'єктах, що є у їх власності, у літній період після 23.00 години, у зимовий період після 22.00 години.

4. Доручити департаменту муніципальної інспекції та звернутися до органів УМВС України в Черкаській області, щодо вжиття заходів із забезпечення виконання пунктів 1, 3 цього рішення:

- під час несення служби міліцією громадської безпеки приділяти особливу увагу місцям скупчення молоді у вечірній час;

- при виявленні дітей без супроводу батьків, або інших їх законних представників, у вечірній та нічний час проводити відносно них дії, які передбачені чинним законодавством та повідомляти про них службу у справах дітей Черкаської міської ради;

- вживати заходів відповідно до чинного законодавства України до батьків та суб'єктів господарювання за фактами порушень пунктів 1, 3 цього рішення.

  1. Службі у справах дітей, спільно із співробітниками органів УМВС України в Черкаській області, громадськими формуваннями, педагогічними працівниками шкіл міста проводити рейди з метою попередження та профілактики злочинності і правопорушень серед дітей.

  2. Управлінню освіти департаменту освіти та гуманітарної політики довести до відома адміністрацій навчальних закладів м. Черкаси про прийняте рішення, та активізувати роботу з батьківською громадськістю щодо питань правової освіти.

  1. Заслуховувати на комісії з питань соціального захисту, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей і учнівської молоді Черкаської міської ради не рідше одного разу на півріччя питання про хід виконання даного рішення.

  2. Доручити відділу зв'язків з громадськістю департаменту управління справами оприлюднити дане рішення та один раз на півріччя надавати інформацію щодо його виконання через засоби масової інформації.

9. Рішення Черкаської міської ради від 03.02.2004 № 5-350 «Про обмеження відвідування неповнолітніми ігрових залів, комп'ютерних клубів, відеотек, дискотек, нічних клубів та кафе - барів у вечірній час», та п.2 рішення Черкаської міської ради від 16.07.2009 № 4-1342 «Про обмеження вживання алкогольних напоїв у громадських місцях міста Черкаси», вважати такими, що втратили чинність.

10. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Горкуна В.І., постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування з питань законності, правопорядку, регламенту та депутатської етики (Даньковська Н.С.)



















Міський голова





С.О.Одарич