Проект рішення







688-з



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



<









Про затвердження Плану зонування території міста Черкаси
















З метою забезпечення планомірного, економічного і комплексного розвитку міста, підвищення рівня його благоустрою та створення умов праці, побуту і відпочинку населення, відповідно до ст. ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 18 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», ч. 4.11 р. IV Наказу Мінрегіону «Про затвердження Порядку розроблення містобудівної документації», рішення Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1142, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Затвердити проект містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси», розроблений ТОВ «Інститут Харківпроект».


2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування Савіна А. О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Колядко Б. С.).




















Міський голова





С. О. Одарич








Пояснювальна записка до проекту рішення:


«Про затвердження Плану зонування території міста Черкаси»


Даним проектом рішення передбачено затвердити проект містобудівної документації – «План зонування території міста Черкаси».

Підстава: ч. 4.11 р. IV Наказу Мінрегіону «Про затвердження Порядку розроблення містобудівної документації» − рішення про розроблення плану зонування території, який розташований в межах населеного пункту, приймає відповідна міська рада.

План зонування території міста Черкаси розроблений на основі діючого Генерального плану міста Черкаси, затвердженого Рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505 «Про затвердження Генерального плану міста Черкаси».

Проект розроблений з метою створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, забезпечення захисту територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, запобігання надмірній концентрації населення і об’єктів виробництва, зниження рівня забруднення навколишнього природного середовища, охорони та використання територій з особливим статусом, у тому числі ландшафтів, об’єктів історико-культурної

спадщини, а також земель сільськогосподарського призначення і лісів.

Зонінгом визначаються умови і обмеження використання території міста, надається обґрунтування меж територіальних зон, встановлюються містобудівні регламенти, визначаються види переважного та супутнього використання земельних ділянок, граничні параметри дозволеного будівництва в цих зонах.

Зонінг м. Черкаси створюється з метою:

- регулювання планування та забудови територій з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів;

- раціонального використання території населеного пункту;

- створення сприятливих умов для залучення інвестицій у будівництво шляхом забезпечення можливості вибору інвестором найбільш ефективного виду використання земельної ділянки для містобудівних потреб;

- забезпечення вільного доступу громадян до інформації стосовно розвитку населеного пункту, взаємоузгодження державних інтересів, громади та інвесторів;

- забезпечення сумісності забудови окремих земельних ділянок з оточуючою забудовою та землекористуванням;

- сприяння реалізації завдань довгострокового розвитку міста, іншого населеного пункту, з урахуванням його містобудівних особливостей, об’єктів історико-культурної спадщини та екологічного стану;

- розвитку інженерної та транспортної інфраструктури населеного пункту;

- вдосконалення мережі соціально-культурного та торгівельно-побутового обслуговування населення;

- збереження об’єктів культурної спадщини та об’єктів природно-заповідного фонду.

Фізичні та юридичні особи мають право безперешкодно отримувати інформацію, що стосується завдання та змісту Зонінгу у повному обсязі та зобов’язані керуватися ним під час формування та реалізації намірів будівництва, використання земельних ділянок та експлуатації об’єктів містобудування, а також вирішення інших питань використання території міста.

Проект пройшов процедуру проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні.

З графічними та текстовими матеріалами містобудівної документації можна ознайомитись на офіційному сайті Черкаської міської ради за посиланням: rada.cherkassy.ua в розділі «Розвиток міста» далі в лівому боковому меню «План зонування території м. Черкаси».



Директор департаменту

архітектури, містобудування

та інспектування



вик. Балаба Ф. Л.

45-26-52






А. О. Савін