Проект рішення







163-рд



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



<


















Про розгляд Листа про наміри та проекту Попереднього договору






>


















Розглянувши Лист про наміри ТОВ «ЕКО БАЙК» (вих. № 001 від 14.11.2014 р.) щодо здійснення інвестиційного проекту з будівництва заводу комплексної переробки твердих побутових відходів та проект Попереднього договору про виконання зобов’язань щодо реалізації інвестиційного проекту будівництва заводу з переробки ТПВ в місті Черкаси, з метою сприяння залученню інвестицій та впровадженню інвестиційних проектів у місті Черкаси, керуючись ст. 26, 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Розглянути проект Попереднього договору про виконання зобов’язань

щодо реалізації інвестиційного проекту будівництва заводу з переробки ТПВ в місті Черкаси між Товариством з обмеженою відповідальність «ЕКО БАЙК» та Черкаською міською радою.

  1. Департаменту економіки та розвитку (Удод І.І.), Департаменту житлово-комунального комплексу (Наумчук А.М.) спільно з постійною комісією міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Колісник О.М.) на підставі інвестиційної пропозиції ТОВ «ЕКО БАЙК» провести економічне обґрунтування та якісну оцінку доцільності реалізації інвестиційного проекту.

  2. Департаменту архітектури, містобудування та інспектування (Савін А.О.) надати комісії пропозиції щодо наявних земельних ділянок, що відповідають вимогам інвестиційної пропозиції ТОВ «ЕКО БАЙК».

Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Колісник О.М.) та департамент економіки та розвитку Черкаської міської ради (Удод І.І.)



















Міський голова





С.О. Одарич








УКРАЇНА

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ

18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел/факс.: (0472) 36-01-88, е-mail: depec@ukr.net


Прямая соединительная линия 2


Міському голові

Одаричу С.О.


На розгляд департаменту економіки та розвитку 19.11.14р. надійшов Лист про Наміри від ТОВ «ЕКО-БАЙК» (вих. № 001 від 14.11.2014). щодо здійснення інвестиційного проекту з будівництва заводу комплексної переробки твердих побутових відходів. Даним зверненням товариство декларує наступне: готовність фінансування робіт з ТЕО і перед проектних розрахунків; надання повної звітності проведення робіт по ТЕО та бажання визначення найоптимальнішої передової світової технології.

Для повноцінного, як на думку заявника, здійснення вищевикладених намірів з боку міської ради заявник просить сприяти в підписання Попереднього договору з Черкаською міською радою про надання останньою Гарантій щодо:

1.готовності виділення земельної ділянки, необхідної для функціонування заводу, з моменту початку фінансування ТЕО;

2. готовності підписання основних концесійних договорів з постачання всього обсягу ТПВ (визначеного в ТЕО) силами комунального підприємства, або власника автопарку,без відбору цінних вторресурсів третім особам;

3. готовності підтримки даного проекту силами міської ради з метою визначення довгострокових контрактів з потенційними споживачами кінцевої продукції.

Слід зазначити, що вносячи клопотання про надання міською радою гарантій, заявник при цьому не зазначає ні розміру та параметрів земельної ділянки, ні орієнтовного обсягу ТПВ необхідного для функціонування заводу.

На наші звернення до представника ТОВ «ЕКО-БАЙК» та депутата міської ради Чернявського П.О., який опікується питаннями ТОВ у міській раді, стосовно надання інформації про вихідні дані інвестиційного проекту, його резюме та інші характеристики відповідно до Наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 19.06.2012 № 724, яким затверджено основні вимоги до проектної (інвестиційної) пропозиції, інформація досі не отримана.

Відсутність зазначеної інформації не дає можливості проведення економічного обґрунтування та якісної оцінки доцільності здійснення даного інвестиційного проекту, та його користі для громади м. Черкаси.


Слід наголосити, що листом про наміри ТОВ «ЕКО-БАЙК» в особі директора Богоявленського Андрія презентує себе ексклюзивним партнером інвестиційної компанії ОАК (Королівство Бахрейн) та декларує від імені останнього наміри здійснення інвестиційного проекту з будівництва заводу комплексної переробки твердих побутових відходів «ТПВ» термохімічним способом, з виробництвом електроенергії та(або) синтетичного палива в м. Черкаси, при цьому ТОВ «ЕКО-БАЙК» не надано жодних підтверджень щодо ексклюзивного партнерства з інвестиційною компанією ОАК.

Департамент економіки та розвитку, зробивши запит до ЄДРПОУ, отримав наступну інформацію.

Згідно з витягом з ЄДРПОУ, засновниками (учасниками) ТОВ «ЕКО-БАЙК»,зареєстрованого 11.11.2014, є приватне підприємство «Нова екологічна програма», зареєстрована в м. Умань, вул. Леніна, 52 та Богоявленський Андрій Борисович, розмір статутного капіталу 2000 грн. В свою чергу засновниками приватного підприємства «Нова екологічна програма», зареєстрованого 04.11.2014, є Богоявленська Тетяна Володимирівна, Богоявленський Віктор Андрійович та інші, статутний капітал – 2000 грн.

Зазначений факт викликає, як мінімум, сумніви у достовірності інформації, що зазначена у зверненні, не говорячи про співпрацю із інвестором та серйозність намірів фінансувати ним мільйонний інвестиційний проект через юридичну особу, що створена менше місяця тому.

Враховуючи вищевикладене та факт звинувачення з боку представників товариства та депутата міської ради щодо бездіяльності департаменту у напрямку впровадження інвестиційних проектів у місті Черкаси , на підставі наявних даних та з метою подальшого детального вивчення можливостей впровадження проекту, нами підготовлено відповідний проект рішення міської ради, який просимо винести на розгляд сесії (проект додається).

Крім того на адресу представника ТОВ «ЕКО-БАЙК» направлено офіційне звернення за підписом заступника міського голови щодо надання інформації про вихідні дані інвестиційного проекту, його резюме та інші характеристики відповідно до Наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (форма додається).



Директор департаменту економіки та розвитку





І.І. Удод



Додатки

163-рд 03.12.14 додатки.doc