Проект рішення







308-рд



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



<


















Про надання пільги з орендної плати громадській організації «Ми просто інші»






>


















Відповідно до ч.5 ст.60 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, розглянувши звернення громадської організації «Ми просто інші» на особистому прийомі міського голови 17.04.2015 щодо встановлення пільгової орендної плати за оренду приміщення міської комунальної власності, враховуючи, що громадська організація «Ми просто інші» є неприбутковою та має важливе соціальне значення, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Надати громадської організації «Ми просто інші» пільгу з плати за оренду нежитлового приміщення загальною площею 101,7 кв.м, розташованого за адресою: м.Черкаси, вул.Громова, 93/1, та встановити за користування цим нежитловим приміщенням орендну плату у розмірі 1,20 грн. з ПДВ на рік.


2. Дошкільному навчальному закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради (Горохівська Н.В.) укласти договір оренди вказаного приміщення терміном на три роки з орендною платою 1,20 грн. з ПДВ на рік.


3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Бакланову М.Л. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Колядко Б.С.).




















Міський голова





С.О. Одарич








УКРАЇНА

ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ

DEPARTMENT OF ECONOMY AND DEVELOPMENT

18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел/факс.: (0472) 32-02-84, е-mail: depec@ukr.net


«___»___________ 2015 р. №_______



Пояснювальна записка

до проекту рішення Черкаської міської ради «Про надання пільги з орендної плати громадській організації «Ми просто інші»


17.04.2015 на особистому прийомі міського голови Одарича С.О. громадська організація «Ми просто інші» звернулася щодо встановлення пільгової орендної плати за оренду приміщення міської комунальної власності – частини другого поверху нежитлового приміщення дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради загальною площею 101,7 кв.м, розташованого за адресою: м.Черкаси, вул.Громова, 93/1.

«Ми просто інші» є громадською організацією для дітей-інвалідів з аутизмом та іншими психоневрологічними порушеннями.

Основною метою організації є створення та розвиток системи допомоги дітям з аутизмом та іншими психоневрологічними порушеннями та дітям з труднощами у навчанні, сприяння їх соціалізації, інтеграції та адаптації у суспільстві.

У вільному приміщенні ДНЗ (ясла-садок) №61 «Ягідка» Черкаської міської ради загальною площею 101,7 кв.м, розташованого за адресою: м.Черкаси, вул.Громова, 93/1, планується створити групу денного перебування дітей з означеними вище захворюваннями, де діти матимуть можливість отримувати послуги кваліфікованих фахівців: логопеда, психолога-дефектолога, масажиста, сурдолога,спеціаліста з ЛФК, вчителів. Також планується відвідування дітьми занять з лікувальної верхової їзди (іпотерапії). У вільний від індивідуальних занять час з дітьми буде перебувати вихователь. Таким чином, діти з аутизмом та іншими психоневрологічними порушеннями набуватимуть знань та вмінь, які сприятимуть їх самостійному, наповненому, соціально-адаптованому життю.

Громадська організація «Ми просто інші» є неприбутковою організацією, складається з родин, які мають дітей-інвалідів з тяжким розладом психіки у вигляді аутизму та потребують постійного стороннього догляду, тому працювати може лише один з батьків і зазвичай це малозабезпечені сім’ї . Враховуючи, що організація має важливе соціальне значення, захищаючи інтереси дітей-інвалідів, пропонується надати громадській організації «Ми просто інші» пільгу з плати за оренду нежитлового приміщення загальною площею 101,7 кв.м, розташованого за адресою: м.Черкаси, вул.Громова, 93/1, встановивши за користування цим нежитловим приміщенням орендну плату у розмірі 1,20 грн. з ПДВ на рік.

Відповідно до п.2. 9 рішення Черкаської міської ради від 06.09.2012 №3-1129 «Про порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси» розмір орендної плати за оренду нерухомого майна для тимчасового або постійного перебування інвалідів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, центрів соціально - психологічної допомоги становить 2 грн. з ПДВ за 1 кв.м в місяць (плата по договору оренди становитиме 244,08 грн. на місяць).

У разі надання пільги міський бюджет не отримає 2,93 тис.грн за рік.

Проект рішення передбачає надання громадській організації «Ми просто інші» пільги з плати за оренду нежитлового приміщення загальною площею 101,7 кв.м, розташованого за адресою: м.Черкаси, вул.Громова, 93/1, та встановлення за користування цим нежитловим приміщенням орендної плати у розмірі 1,20 грн. з ПДВ на рік.




















Директор департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради





І.І. Удод