Проект рішення







58-8-рд



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



<


















Про перейменування вулиць, провулків, узвозів у місті Черкаси















Відповідно до пункту 41 частини першої статті 26, частини першої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши пропозиції виконавчого комітету Черкаської міської ради (рішення від 22.09.2015 № 1009) та комісії з питань найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів, інших споруд, розташованих на території міста та встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дошок у місті Черкаси (протоколи засідань від 17.07.2014, від 30.01.2015 № 1, від 27.02.2015 № 2), враховуючи проведені загальноміські громадські слухання (протокол від 30.08.2015), з метою відновлення історичних найменувань, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1.  Перейменувати вулиці, провулки та узвози у місті Черкаси згідно з додатком.

2.  Доручити:

2.1.  департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Наумчук А.М.) із врахуванням затверджених вимог та рекомендацій організувати та забезпечити виготовлення, встановлення покажчиків з новими назвами.

2.2.  департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради (Савін А.О.) підготувати та подати на розгляд виконавчого комітету проект рішення про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 23.02.2010 № 296 «Про Перелік вулиць, провулків, узвозів, бульварів, проспектів та площ міста Черкаси»;

2.3.  департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради (Маліщук Л.М.) офіційно оприлюднити це рішення в засобах масової інформації та на офіційному порталі міської ради, міського голови, виконавчого комітету (www.rada.cherkasy.ua).

3.  Рекомендувати фізичним та юридичним особам, які мають у власності будинки та споруди, виготовити і встановити покажчики з новими назвами вулиць, провулків та узвозів відповідно до вимог рішення виконавчого комітету від 24.01.2012 № 109 «Про затвердження вимог та рекомендацій до дизайну адресного господарства м. Черкаси».

4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності.


Міський голова





А.В. Бондаренко





Додаток

до рішення Черкаської міської ради

від_______________ № ___________







ПЕРЕЛІК

вулиць, провулків та узвозів, які перейменовуються у місті Черкаси





з/п

Стара назва

Нова назва

1

вулиця Мініна і Пожарського

вулиця Соснівська

2

вулиця Піонерська

вулиця Митницька

3

провулок Герцена

провулок Хижняківський

4

вулиця Сєдова

вулиця Новопречистенська

5

узвіз Клубний

узвіз Остріжний

6

вулиця Чкалова

вулиця Татинецька
















Пояснювальна записка

до проекту рішення:


«Про перейменування вулиць, провулків, узвозів у

місті Черкаси»


Відповідно до Закону України № 317-19 від 09.04.2015 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в України та заборону пропаганди їхньої символіки» на засіданнях комісії з питань найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів, інших споруд, розташованих на території міста та встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дошок у місті Черкаси ради (протоколи від 17.07.2014, від 30.01.2015 №1, від 27.02.2015 №2) були підготовлені пропозиції щодо перейменування вулиць, провулків, узвозів у місті Черкаси.

Комісією були оприлюднені пропозиції через засоби масової інформації (офіційний інтернет - портал Черкаської міської ради). Вивчення громадської думки проведено шляхом організації громадських слухань (протоколу загальноміських громадських слухань «Щодо перейменування вулиць, провулків, узвозів та парку в місті Черкаси» від 30.07.2015). Після чого підготовлено проект рішення виконавчого комітету «Про проект рішення міської ради «Про перейменування вулиць, провулків, узвозів у місті Черкаси».






Директор департаменту





А. О. Савін

вик. Єпік Р.В.

36-01-87