Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Друга сесія







РІШЕННЯ













Від

05.10.2017

2-2390







м.Черкаси







<









Про внесення змін до Регламенту Черкаської міської ради 8-го скликання (стосовно унеможливлення зловживань при групуванні земельних питань)






>









Відповідно до пункту 1 частини першої статті 26, частини п’ятнадцятої статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою удосконалення процедури групування питань та унеможливлювання зловживань при групуванні земельних питань, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни до Регламенту Черкаської міської ради 8-го скликання, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 24.12.2015 № 2-18, а саме: частину шістнадцяту статті 40 викласти у новій редакції:

«16. В разі, коли до проекту рішення не надійшло від депутатів, виконавчих органів ради, виконкому, міського голови, постійних комісій, громадян пропозицій, зауважень чи заперечень, такі проекти рішень за письмовою пропозицією міського голови, секретаря міської ради, узгоджувальної ради, постійних комісій ради, депутатських фракцій, а стосовно земельних питань – постійної комісії з питань земельних відносин, можуть групуватися за галузевим принципом та за них може проводитися одне голосування.

Такі пропозиції подаються до початку засідання у письмовій формі через відділ з питань роботи ради, який забезпечує надання цих пропозицій депутатам.

Не підлягають групуванню та мають бути окремо розглянуті питання, які стосуються передачі (надання) вільних земельних ділянок у власність громадян, надання дозволів на розробку документації із землеустрою на зазначені ділянки, надання вільних земельних ділянок у постійне користування, змін до містобудівної документації.

Процедура голосування за згруповані питання наступна: головуючий оголошує відповідні номери порядку денного і звертається із запитанням до депутатів, чи є зауваження до цих питань. В разі прийняття рішення про групування відповідних питань, проводиться голосування в поіменному режимі за згруповані питання. Даним рішенням ради присвоюються окремі номери.».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову, секретаря міської ради та голів постійних комісій міської ради.



















Міський голова





А.В.Бондаренко